Want…… de grootste moestuinvereniging in Haarlemmermeer, heeft sinds jaren weer een wachtlijst; we zitten vol! Maar door natuurlijk verloop zijn er in 2021 zeker weer tuinen beschikbaar.

Velen, die door het Coronavirus ‘huisarrest’ hebben, vinden inmiddels de weg naar ons moestuincomplex aan de Willem Pijperlaan. Daar kost het geen moeite om 1,50 meter afstand te houden. En wat is er mooier dan nabij je eigen woning in een beschutte oase van groen en rust je eigen groente en fruit te kweken. Dit voorjaar werden we dan ook aangenaam verrast door de toestroom van nieuwe enthousiaste leden.
Helaas vindt het bestuur het niet verantwoord om dit jaar op ons complex ‘evenementen’ te organiseren en vinden het jaarlijkse Oogstfeest én de plantjesruildagen van Groei&Bloei geen doorgang. Jammer, want het Oogstfeest is inmiddels door steeds meer bewoners van Hoofddorp-Oost ontdekt. Naast het genieten van de gezellige sfeer onder het genot van een hapje en drankje, werden ook voor ‘een appel en een ei’ mooie verse groente en zelf gemaakte confituren, sappen e.d. meegenomen.
Niet getreurd, want volgend jaar wordt de draad zeker weer opgepakt!

Bewoners die het leuk vinden om toch een kijkje op ons complex te nemen, zijn altijd welkom, mits ze de Corona-spelregels in acht nemen.