Zaterdagochtend 16 maart, het is koud, het regent en er staat een stevige wind. Ruim voor negen uur zijn alle vrijwilligers al aanwezig en hebben er ondanks het slechte weer, zin in. Tijdens het werkoverleg, onder het genot van een kopje koffie, wordt besloten dat het plaatsten van nieuwe beschoeiingen door het slechte weer, de doorweekte slootkanten en de hoge waterstand een lastige klus gaat worden. Maar niets doen is geen optie voor de vrijwilligers, er moet gewerkt worden deze ochtend. Er wordt besloten om in ieder geval de oude beschoeiingen weg te halen.
Tijdens de koffiepauze in de Groene Keet is iedereen blij even uit de kou en de regen te zijn. Ondertussen worden er al afspraken gemaakt om volgende week zaterdag, als het weer beter is, nieuwe beschoeiingen te gaan plaatsen. Al snel gaan de vrijwilligers weer naar buiten en verder met hun taken. Er wordt goed samengewerkt. Ondertussen wordt er in de Groene Keet gewerkt aan de lunch. Er worden broodjes gesmeerd en de erwtensoep wordt opgewarmd. Dan gaat de deur open en staat een van de vrijwilligers doorweekt tot op het bot in de opening. Een vuilniszak mee om op te zitten in de auto en dan snel thuis onder de douche en omkleden. Wel op tijd terug zijn voor de soep en broodjes hoor! Dan komen de eerste vrijwilligers letterlijk en figuurlijk binnen druppelen. Ze zijn koud, nat, moe en stinken naar de prut. Voor de deur staat een rijtje vieze laarzen, maar binnen is het lekker warm en ruikt het heerlijk naar erwtensoep. De handen worden gewassen en de soep wordt ingeschonken. Die gaat er lekker in, iedereen lust nog wel een kop soep en de broodjes zijn ook snel op. Met een volle buik en weer een beetje opgewarmd keert men tevreden huiswaarts. NL-Doet dag in het water gevallen? Integendeel! Hulde aan de vrijwilligers die zich ondanks het slechte weer voor 100% ingezet hebben.