NLDoet bij de Meertuinders

Op 10 maart is er, in het kader van NLDoet, met wat financiële steun van het Oranje Fonds, hard gewerkt aan de beschoeiing van twee tuinen op de Aardbeienlaan 17 en 18. Na een kort werkoverleg om 9:00 uur, onder het genot van een kopje koffie, begon de dag met de benodigde materialen naar de betreffende tuinen te brengen. De oude palen werden met vereende krachten verwijderd. Een paar palen hadden wat minder zin om te vertrekken en boden dapper weerstand. Maar de vrijwilligers bleken toch sterker en slimmer te zijn! Met hetzelfde vaartje werden er nieuwe palen de grond in geslagen. De eigenaar van een van de tuinen en wethouder Adam Elzakalai, die onze overbuurman bleek te zijn, waagden het om met een waadpak aan in de sloot te gaan staan, wat het werk makkelijker maakte. Tussendoor was er natuurlijk even tijd voor een koffie pauze. Daarna ging het rap verder met het aanbrengen van de planken. Ondertussen werden we ook vereerd met een bezoek van twee dames van NLDoet, die de vrijwilligers complimenteerden met hun goede werk. Toen de klus geklaard was op de Aardbeienlaan 18, zijn deze vrijwilligers de anderen gaan helpen op de Aardbeienlaan 17. Rond kwart voor 1 was ook op deze tuin de klus geklaard en was het tijd voor de lunch. Er werd nog wat nagepraat en men kan terugzien op een zeer productieve ochtend, waarbij boven verwachting niet 1 maar 2 tuinen van een nieuwe beschoeiing zijn voorzien. Dank aan en hulde voor alle vrijwilligers die meegeholpen hebben, ook die van de catering!