De storm van donderdag 18 januari heeft ook het complex van De Meertuinders niet ontzien. Het complex was in eerste instantie niet eens bereikbaar door een omgewaaide boom op de toegangsweg. Maar een beetje tuinierder weet daar wel mee om te gaan! De boom is dan ook door Wim en Cor van de weg gehaald.
Een aantal tuinen is zwaar getroffen met omgewaaide en totaal vernielde kassen en schuurtjes.
Op de Aardbeienlaan was de schade het grootst. Maar ook in andere lanen kwam niet iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.
De dagen na de storm werd er echter alweer met man en macht gewerkt om de rommel op te ruimen en de schade te herstellen. In de door de vereniging geplaatste container kon al het afval gedumpt worden en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Inmiddels is op de meeste plekken de schade alweer hersteld.

Het was een van de zwaarste stormen van de afgelopen 50 jaar, met windstoten tot 143 km p/u. Op de schaal van Beaufort kwam het tot windkracht 11 en heet dan een zeer zware storm. Vanaf windkracht 12 wordt een storm een orkaan. De impact van de storm was groot. Er vielen twee doden in het land, er waren veel schademeldingen. De brandweer moest 10.000 keer uitrukken. Voor het eerst in de geschiedenis werd het treinverkeer in het hele land stilgelegd. Op de wegen ontstonden talrijke blokkades door omgewaaide bomen en gekantelde vrachtwagens. Op Schiphol werden ruim 300 vluchten geannuleerd en de luchthaven werd ook enige tijd gesloten. Dat in aanmerking nemend, zijn we er nog goed vanaf gekomen op het tuincomplex.

Voor een fotoreportage kunt u kijken bij de foto’s: Storm 18 januari 2018

Maar toch… houdt ook buiten het echte tuinseizoen het weer in de gaten. Zorg ervoor dat schuurtjes en kassen verankerd zijn en alle ramen en deuren gesloten. Laat geen losse spullen op de tuin liggen, zoals emmers, worteldoek, plastic zakken, bloempotjes, lege watertonnen, composttonnen, enz. Een hoop van deze spullen zijn in de slootjes terecht gekomen. En misschien ook wel zo prettig voor de buren dat deze spullen niet in hun tuin waaien. Sommige van deze spullen zouden ook zelfs schade aan kunnen richten aan de kas van de buurman of buurvrouw.